Gume, sirine, kramponi ...      

Oprema koja ne spada ni u jednu dole navedenu kategoriju

Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344

Re: Gume, sirine, kramponi ...

Postod milancha82 u Sre Jul 04, 2012 7:42 pm

brko83 je napisao:Kenda flame 26*2.125 vrhunska za to sto ti treba a cena je oko 700 kinti i stvarno je dugotrajna.

guma vrhunski radi na asfaltu a jako solidno se ponasa na ofroadu kako zbog sirine tako i zbog sare.

Nasao sam je na planetovom sajtu, izgledaju ok, nadam se da su dobre, pazaricu ih.
Ja imam ove gume trenutno i zadovoljan sam njima
Prikačeni fajlovi
Aviary planetbike-rs Picture 1.png
Korisnikov avatar
milancha82
3

Pridružio se:
Sub Mar 24, 2012 5:39 pm

Postod Kuplung u Čet Avg 02, 2012 5:55 pm

Pojeo mi forum post. :?

Elem, imam solidne krampončine na bajsu, a u poslednje vreme vozim samo asfalt sa društvom, gde svi furaju slikove, oko 1.9'' uglavnom, i prilično su stabilni na njima. E sad, ja sam našao neke kende u oglasima, 1.25'', pa me interesuje koliko nestabilniji i osetljiviji postaje bajs nakon krampona 2.2, pritom bih te gume montirao isključivo kad vozim po asfaltu, i to po suvom.

Da li mi je bolje od kende kwickroller sports da uzmem kenda flame? Baš nemam iskustva sa slikovima. :(
Kuplung
2

Pridružio se:
Čet Apr 05, 2012 10:06 pm

Postod Gadjan u Pet Avg 03, 2012 1:28 am

Ma kakva nestabilnost ima da se preporodiš kad nabaciš uske gume. Meni su baš oni široki slikovi besmisleni. Vozim baš te 1.25 evo pune tri godine vrlo sam zadovoljan. Sledeće ću da stavim 1.15 ili možda čak 1.0 :wink:.
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:
Sre Avg 26, 2009 10:36 pm

Postod brko83 u Pet Avg 03, 2012 6:12 am

Kuplung je napisao:Pojeo mi forum post. :?

Elem, imam solidne krampončine na bajsu, a u poslednje vreme vozim samo asfalt sa društvom, gde svi furaju slikove, oko 1.9'' uglavnom, i prilično su stabilni na njima. E sad, ja sam našao neke kende u oglasima, 1.25'', pa me interesuje koliko nestabilniji i osetljiviji postaje bajs nakon krampona 2.2, pritom bih te gume montirao isključivo kad vozim po asfaltu, i to po suvom.

Da li mi je bolje od kende kwickroller sports da uzmem kenda flame? Baš nemam iskustva sa slikovima. :(

Ako vozis samo asfalt nisi preterano tezak onda su ok te uske ali nemoj da zaboravis da posle toga bajk gubi svojstva mtb -a...

Kenda flame je dobra jer ce imati manji otpor od krampona ali ce ti dati mogucnost da mozes da opicis i lagani ofroad bez problema i naravno zadrzaces svojstva mtb -a...
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
brko83
5

Pridružio se:
Ned Feb 13, 2011 3:28 pm

Postod kronos1 u Pet Avg 03, 2012 11:57 am

Mogu da potvrdim da kenda flame kako na asfaltu tako i van asfalta se ponasa vrlo dobro. Dakle van asffalta nije odlicna ali je vrlo dobra, kramponi su nezamenljivi u nekim segmentima, recimo kada se treba popeti na neki nagib(penjanje sa obale reke na bent). U sumskoj voznji kenda flame se pokazao odlicno-bilo da je suma suva ili blago blato. Na asfaltu je perfektna-laka za voznju i postizu se dobre brzine bez nekog veceg umora.
Korisnikov avatar
kronos1
2

Pridružio se:
Uto Apr 17, 2012 11:46 am

Postod Galenika u Uto Avg 07, 2012 11:31 pm

Kenda kwest 26 x 1.50, vozim sa tim gumama od 2010. godine. U aprilu sam promenio zadnju na oko 8500 km, istrosila se, prednju menjam u petak, ona ima oko 11000 km iza sebe, moze jos da gura ali necu da rizikujem, vide se znakovi istrosenosti. Vozio sam sa njima do Avale, Ada, 25, Maj, Obedska bara, Kosmaj, Savski nasip, itd... Vozio sam ih i off road nemam nikakve zamerke na njih, gume su odlicne!!! Vec dva meseca idem na posao bajsem, imam samo reci hvale. Pritisak u njima drzim konstantno na 4,3 bara.
Galenika
3

Pridružio se:
Pet Apr 16, 2010 12:57 am

Postod Kuplung u Čet Avg 09, 2012 9:59 am

Pretpostavljam da neće biti problem ubaciti unutrašnju gumu koja je radila sa 2.1 kramponom u 1.95 slick gumu? :)
Kuplung
2

Pridružio se:

Postod mouse u Čet Avg 09, 2012 11:55 am

Kuplung je napisao:Pretpostavljam da neće biti problem ubaciti unutrašnju gumu koja je radila sa 2.1 kramponom u 1.95 slick gumu? :)

Nikakvog. n2:thumbsup
Korisnikov avatar
mouse
5

Pridružio se:
Sre Okt 15, 2008 3:37 pm

Postod Kuplung u Čet Avg 09, 2012 7:59 pm

Galenika je napisao:Kenda kwest 26 x 1.50, vozim sa tim gumama od 2010. godine. U aprilu sam promenio zadnju na oko 8500 km, istrosila se, prednju menjam u petak, ona ima oko 11000 km iza sebe, moze jos da gura ali necu da rizikujem, vide se znakovi istrosenosti. Vozio sam sa njima do Avale, Ada, 25, Maj, Obedska bara, Kosmaj, Savski nasip, itd... Vozio sam ih i off road nemam nikakve zamerke na njih, gume su odlicne!!! Vec dva meseca idem na posao bajsem, imam samo reci hvale. Pritisak u njima drzim konstantno na 4,3 bara.

Ipak me je ovo kupilo. Koliko sutra kupujem kwestove. :)
Nego, ima li nekih sirotinjskih unutrašnjih 1.5 guma koje rade posao?

EDIT: Ove kendine od trista na planetovom sajtu su valjda okej?
Kuplung
2

Pridružio se:

Postod Gadjan u Čet Avg 09, 2012 9:13 pm

Možeš i sadašnje unutrašnje da staviš u 1.5 sigurno, kupi prvo spoljne pa probaj, da ne bacaš 500-600 din bezveze.
Ja vozim te velike unutrašnje u 1.25 spoljnim gumama tako da će u 1.5 da se montira bez problema ;).
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:

Postod Galenika u Sub Avg 11, 2012 8:23 pm

Kuplung je napisao:Pretpostavljam da neće biti problem ubaciti unutrašnju gumu koja je radila sa 2.1 kramponom u 1.95 slick gumu? :)

Sto se mog iskustva tice, unutrasnja 2.1 u 1.95 slick spoljnu gumu moze, ali u kenda kwest 1.50 nikako! U 1.50 spoljnu moze se ugurati do 1.75 unutrasnja, preko toga ne treba forsirati jer moze doci do izletanja gume iz bandasa u toku voznje. To je iskustvo iz moje prakse.

Ove godine sam ugradio preko 20 tih guma, svi su zadovoljni njima, tako da to nije samo moje misljenje, vec i misljenje minimum jos 10 vozaca. Bicikle koje peglaju te gume su mahom Polar Mirage Pro, Polar Viper, Capriolo Lizard, itd...
Galenika
3

Pridružio se:

Postod Gadjan u Sub Avg 11, 2012 9:05 pm

Nemoj da plašiš čoveka :) ako ti je guma izletela onda nije bila dobro montirana to jest spoljna nije dobro legla pod žljeb, kad legne onda unutrašnja nema kud i nema veze kolika je. Znači ako stane bez gužvanja onda je ok, a provereno u praksi staje i u 1.25 a u 1.50 čak i po specifikaciji proizvođača (da se ne kaže da je neko budženje, već na gumi piše 1.50-2.10)
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:

Postod Galenika u Ned Avg 12, 2012 12:45 am

Treba ispostovati proizvodjacku specifikaciju. Ako pise 1.90 - 2.125 onda ne!! Samo ako ima oznaku 1.50 onda DA!!
Galenika
3

Pridružio se:

Postod spaske u Uto Avg 14, 2012 10:01 pm

Zanima me ako je neko imao iskustvo sa gumama kenda kwick 26x1.95 kakve su za vožnju uglavnom asfalt, ili ako je neko imao priliku da ih uporedi sa Rubena cobrom iste širine dali je bolja po asfaltu?
Korisnikov avatar
spaske
5

Pridružio se:
Ned Apr 24, 2011 10:24 pm

Postod Galenika u Ned Avg 19, 2012 1:57 am

Radim sa biciklama, ukratko cu ti preneti moje vidjenje tvog problema...
Rubena Cobra - djubre
Kenda kwick - nisu nesto

Preporucujem ti Rubena Shield 1,95 ili Kenda Kwest 1,50
Prilikom zamene gume, na obruc bandasa namotaj nekoliko krugova izolir trake, krep trake ili tekstilne trake, sta imas pri ruci, onda iseces prorez za ventil, pa vratis zastitnu traku, montiras gumu i na 4,0 bara drzis pritisak.
Galenika
3

Pridružio se:

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema razno