Scott Scale 70 XXL      

Ukradeni ili izgubljeni bicikli i oprema. Prijavite, pomozimo.

Moderatori: Darkman, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344

Re: Scott Scale 70 XXL

Postod mixitron u Ned Apr 04, 2010 8:58 pm

A mi smo pa zdravo društvo :roll:

Ali, da pogledamo situaciju ovako, bez uopštavanja.
Pojavi se stvar po ceni X koja je prilično niža od zvanične cene Y.
Neko kaže, aha, to je sigurno maznuto (za potrebe priče, nek' jeste maznuto), neću to da kupim.
Neko drugi slegne ramenima i kupi.
I, šta imamo? Jednog moralnog pobednika, jednog koga boli uvo jer ima stvar koju je platio ohoho manje nego u radnji, i onog lika tamo-negde koji će se i sutra probuditi bez te stvari.
Jel' možemo svi da se dogovorimo da nećemo više tako da se igramo? Ili ćemo da insistiramo na ferpleju u nadi da će ostali igrači prestati da varaju, ugledajući se na nas? Pa jbmga, mogu da budem magarac only so much.

Ili, daj neku priču gde mi mesečni saldo kuća poso (videti na jutubu) ne glasi -130€, pa da ozbiljno pričamo o stavljanju moralnih vrednosti ispred debljine buđelara.
Korisnikov avatar
mixitron
Highlander

Pridružio se:
Ned Jul 09, 2006 8:21 pm

Postod pri3rak u Ned Apr 04, 2010 10:00 pm

mixitron je napisao:A mi smo pa zdravo društvo :roll:

A valjda pozelis da nekada postanemo.I onda naravno dodje epohalno pitanje a zasto da pocne od mene? Pa od koga drugog, majku mu :D

mixitron je napisao:Ali, da pogledamo situaciju ovako, bez uopštavanja.
Pojavi se stvar po ceni X koja je prilično niža od zvanične cene Y.
Neko kaže, aha, to je sigurno maznuto (za potrebe priče, nek' jeste maznuto), neću to da kupim.
I, šta imamo? Jednog moralnog pobednika, jednog koga boli uvo jer ima stvar koju je platio ohoho manje nego u radnji, i onog lika tamo-negde koji će se i sutra probuditi bez te stvari.

Pazi sloboda izbora je samo tvoja.Ako ces da kupis maznuto kupi, ako ces legalno kupi legalno, ali ipak neki minimum bi bio da se ni na koji nacin ne ucestvuje u promociji manje moralne kupovine.

Sad postoji i jedan drugi aspekt cele price.Pitanje je o potrebi kupovine opreme koja je u novo/legalno varijanti skupa.Koliko ljudi ima bas realne potrebe za njom, a koliko ih kupuje zarad statusa i fetisa, i da li je status + fetis bas vredan toga. Ja mogu da kazem hvala svevisnjem pa me za oba zabole, a za novi/legalni alivio/deore imam bez naprezanja :)

mixitron je napisao:Ili, daj neku priču gde mi mesečni saldo kuća poso (videti na jutubu) ne glasi -130€, pa da ozbiljno pričamo o stavljanju moralnih vrednosti ispred debljine buđelara.

Npr. moj mesecni saldo nikada nije otisao u minus.Treba znati jednu stvar minus nikad ne moze biti beskonacan.Daklem trend negativnog salda uvek ima svoj kraj, i potrosnja nikada ne moze biti veca od prihoda na duze staze.

Treba imati disciplinu, i to u dva smera.Prvi je rad, ozbljnost na poslu ulaganje u sebe i svoje znanje + pametno prodavanje na trzistu rada, a drugo je obuzdavanje u potrosnji, izbegavanje kupoine nepotrebnih mamipara i sl ... Elem te discipline su nasem narodu u globalu cista misterija i prava su retkost :)
Slika
Korisnikov avatar
pri3rak
5

Pridružio se:
Uto Jul 21, 2009 1:24 am

Postod mixitron u Ned Apr 04, 2010 10:35 pm

pri3rak je napisao:Npr. moj mesecni saldo nikada nije otisao u minus.Treba znati jednu stvar minus nikad ne moze biti beskonacan.

OT

Da ne mrsim muda ovde, ovo je epizoda gde sam posle 100 godina našao "pravi" posao za koji se ubrzo ispostavilo da će da donese đoku prihoda a ja sam svaki dan ulagao 60 km gradske vožnje benzina u njega pa posle trčao kući da kombinacijama sa strane izvadim uloženo. Ubrzo skapiraš da ti se više isplati da ne ideš na posao; naročito posle scene gde te šef češući jaja riba da ne radiš dovoljno a ti misliš da'l da ga potegneš stolicom ili pesnicom, ali nisi siguran kojeg od dvojice, jer zbog umora vidiš dvostruko.

Što se tiče onog 'počni od sebe' - ehej, koja je *svest* uopšte pomisliti tako nešto. Breeej, živimo u društvu sastavljenom mahom od ljudi koji me zblanuto gledaju kad im kažem da, vid' budale, čitam knjige iz zadovoljstva. Svoje 'počni od sebe' sam usmerio na druge stvari. I, kao što rekoh, najveći deo mojih bicikala (kao skupa delova) je došao iz proverenog izvora. Jedemga, od mene dovoljno.
Korisnikov avatar
mixitron
Highlander

Pridružio se:

Postod pri3rak u Ned Apr 04, 2010 10:44 pm

mixitron je napisao:Da ne mrsim muda ovde, ovo je epizoda gde sam posle 100 godina našao "pravi" posao za koji se ubrzo ispostavilo da će da donese đoku prihoda a ja sam svaki dan ulagao 60 km gradske vožnje benzina u njega pa posle trčao kući da kombinacijama sa strane izvadim uloženo. Ubrzo skapiraš da ti se više isplati da ne ideš na posao; naročito posle scene gde te šef češući jaja riba da ne radiš dovoljno a ti misliš da'l da ga potegneš stolicom ili pesnicom, ali nisi siguran kojeg od dvojice, jer zbog umora vidiš dvostruko.

Ovo ti potpada pod ono "pametno prodavanje na trzistu rada".Ocigledno si promasio, ako svoj glavni posao moras da finansiras onda ti je posao promasen.Ako posla u tvojoj bransi nema onda se prekvalifikuj, ili ga trazi tamo gde ga ima.Ako je nas narod za bilo sta expert, ono izuzev svadbi i sahrana, to je za izgovore (tesko mi , ne mogu, ne umem, bojim se, ne znam .... nema pus pauze :D ) , ali ti igozvori ne vode nikuda :)

mixitron je napisao:Što se tiče onog 'počni od sebe' - ehej, koja je *svest* uopšte pomisliti tako nešto. Breeej, živimo u društvu sastavljenom mahom od ljudi koji me zblanuto gledaju kad im kažem da, vid' budale, čitam knjige iz zadovoljstva. Svoje 'počni od sebe' sam usmerio na druge stvari. I, kao što rekoh, najveći deo mojih bicikala (kao skupa delova) je došao iz proverenog izvora. Jedemga, od mene dovoljno.

Znas kako nekad i odbijanje ucesca u kolektivnom ludilu je ugodjaj sam za sebe :D U svakom slucaju (self)RDF kakav vlada ovde ce doziveti svoj kolaps, bas zbog toga sto si pomenuo.
Slika
Korisnikov avatar
pri3rak
5

Pridružio se:
Uto Jul 21, 2009 1:24 am

Postod mixitron u Ned Apr 04, 2010 11:02 pm

Mudro ;) (eto, krojim se, jbg...)
Korisnikov avatar
mixitron
Highlander

Pridružio se:

Postod Druid u Ned Apr 04, 2010 11:10 pm

Prvi bi kupio kradeno, mozete reci da li sam nemoralan ili sam idiot... ali ja radim za 15 000 dinara i pritom sam sebe finansiram na privatnom fakultetu... da zivimo u normalnom drustvu gde imam tu neku normalnu platu sigurno bih razmislio da li neko place za tom biciklom... posteno ako cemo tako, ja gledam najvise ovde deo foruma gde su kome ukrali bajs za slucaj da vidim nesto na putu!
Potpis
Korisnikov avatar
Druid
5

Pridružio se:
Ned Mar 21, 2010 2:54 am

Postod stolegrom u Ned Apr 04, 2010 11:35 pm

Nego Duke, sta bi sa makinom? Jel bilo nekih dojava, za eventualnu sacekusu? n2:club
Korisnikov avatar
stolegrom
Master of Links

Pridružio se:
Pet Sep 05, 2008 9:41 pm

Postod Mile u Pon Apr 05, 2010 10:01 am

Drugari, ne znam kako vi ali ja prilicno tesko dolazim do sredstava za bajs.
Imam jedan stalni i dva sporedna/povremena posla i opet kuburim sa parama za bajsove. To je donekle razumljivo jer imam porodicu i za bajsove ide samo ono sto bas pretekne, ili iskljucivo od mog dela budzeta. (A tu su i neke druge zanimacije/hobiji koji takodje traze lovu.)

LM, nikad ne bih kupio od lopova iz najmanje dva razloga. Odvec sam star da bih razmisljao o mogucim problemima jer znam kako bih postupio kad bih kod nekoga zatekao nesto moje, ukradeno. Drugi razlog je sto ne zelim da finansiram lopovluk. A da sam imao prilike, imao sam. Svako od nas zna razne ljude pa i ja. Jedan ortak mi se ponudio da me poveze sa covekom koji ima super jeftine (najverovatnije kradene) bajsove, medjutim, neka hvala... Odlucio sam se za varijantu sigurnog i vecinu onoga sto sam kupio sam uzeo u prodavnici kod Proma brace, koje ovom prilikom pozdravljam, i u Planet bajku na Dorcolu. Za sve te delove imam racune koje cuvam.

E sad... Posto neke stvari ne mogu da se nadju po nasim prodavnicama, kupovao sam i odavde, preko Cikloberze, sve racunajuci da niko nije lud da ostavi telefon, slike, ime i adresu, a da je ukrao nesto?!?

Sad ste me dobro pokolebali i pitanje je da li cu i dalje kupovati preko oglasa.
.
Mile
5

Pridružio se:
Ned Jul 20, 2008 8:43 am

Postod markoproma u Pon Apr 05, 2010 10:41 am

Mislim da gospoda koja imaju dosta kradenih delova na biciklu, ili je ceo bicikl kraden, ne bi trebala, ove druge, koji imaju sve legalno, da nazivaju magarcima, lažnim moralistima i sl. Problem je, ipak, u onima koji imaju kradenu robu i svesni su toga, ma koliko da su načitani(obrazovanje nema nikakve veze sa poštenjem i moralom). Menjati teze nije potrebno. Predavanja ne treba da drže oni koji imaju problem, i milion opravdanja za svoje postupke. Što se tiče, mogućnosti kupovine legalnog, kvalitetnog i skupog bajka, rekao bih sledeće: KO HOĆE, NADJE NAČIN, KO NEĆE NADJE OPRAVDANJE, i to jeste tako... Na kraju, neka svako vozi šta hoće, bilo da je kradeno ili legalno, ali nema potrebe da ovi prvi, vaspitavaju ove druge...
http://www.proma.rs
Korisnikov avatar
markoproma
2

Pridružio se:
Pon Nov 24, 2008 12:01 pm

Postod zare u Pon Apr 05, 2010 11:15 am

Gospodo, mozemo mi da pricamo price i da se vadimo na drzavu, lopove u drzavi, lopovsku drzavu i ne znam sta sve jos. Kradja je kradja. Dize mi se kosa na glavi od ljudi koji kazu: "Pa dobro, krao je, pruzila mu se prilika, i to bi krao da si na njegovom mestu" #-o .
Srozali smo se kao drustvo kao nikada do sada u istoriji, moral (ako se neko seca sta je to) je nesto sto je izumrlo jos u proslom veku. Sto sve opet ne opravdava kradju ali kod nas je sve neneormalno postalo normalno tako da me vise nista ne cudi...
.
Korisnikov avatar
zare
5

Pridružio se:
Ned Jun 29, 2008 10:58 pm

Postod nblexel u Pon Apr 05, 2010 11:29 am

@zare: lepše ne može biti rečeno
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]
Korisnikov avatar
nblexel
5

Pridružio se:
Sub Jul 18, 2009 5:59 pm

Postod srdjoni u Pon Apr 05, 2010 5:52 pm

Mile je napisao:Sad ste me dobro pokolebali i pitanje je da li cu i dalje kupovati preko oglasa.

Pa eto, stigli smo izgleda do glavnog cilja imbecilne diskusije o tome da li je moralno kupovati polovne stvari, jer su one SIGURNO kradene (ako se sećate, od toga je počelo). Mile, (ako si ipak u dilemi pre nego što odeš do braće Proma :D )ako na delu za bicikl koji te zanima ne piše PAZI, UKRADENO, ili ti ga ne nudi čovek koji je baš ovog momenta izašao kroz zatvorsku kapiju i izvadio deo iz džepa, SLOBODNO KUPI ONO ŠTO TI TREBA. O kradljivcima brine državna služba koja se zove policija, i svako ko zna da neko krade ili prodaje ukradeno DUŽAN JE da to prijavi policiji (ili bar ovom forumu :D ). A uz silna objašnjenja kako je polovno jednako kradeno, ovde nismo dobili ime ni jednog sumnjivog prodavca...

@Markoproma, drago mi je da si se prepoznao u sintagmi "lažni moralista" ("...koji će popljuvati svakog, a onda ti iza ćoška ponuditi svoju "sigurnu robu...) - ti nemaš MORALNO pravo da učestvuješ u ovoj diskusiji, jer je tvoj jedini (a žestoko sukobljeni) interes - nemojte kupovati polovno, da biste kod mene ostavili više para. Hajde budi pošten pa dozvoli da kvalitet tvoje usluge ili povoljna cena bude ta koja će ti dovesti kupca - nemoj se ovim služiti. A osoba zvana Kolabirant ti je, pretpostavljam prijatelj, kum ili alter ego...

A zašto je ispalo da je Mix na strani lopova? Zato što se i njemu ovo lažno moralisanje, pretpostavljam, smučilo...
Korisnikov avatar
srdjoni
5

Pridružio se:
Uto Maj 06, 2008 6:42 pm

Postod Dukelander u Pon Apr 05, 2010 6:47 pm

stolegrom je napisao:Nego Duke, sta bi sa makinom? Jel bilo nekih dojava, za eventualnu sacekusu? n2:club

Sa makinom ne bi ništa. Jedan momak iz Planeta misli da ga je video na Futuškoj ulici, ali nije siguran... to je sve.
Šetkao sam se po Detelinari noćom, proverio par oglasa, i ništa.
Pre par dana sam umalo počeo da jurim čoveka koji se vozio na sličnom bajku, ali sam fala bogu skontao da je u pitanju crni Aspect sa belom XCR vilom, i da je ram dosta manji. Onda sam naišao i na sledeći oglas pa sam se opet prepao zbog koincidencije...
I tako... proleće došlo, sve miriše i ptice pevaju... biće novi bajk :)
Korisnikov avatar
Dukelander
4

Pridružio se:
Pet Maj 15, 2009 12:03 pm

Postod kolabirant u Pon Apr 05, 2010 9:26 pm

mixitron je napisao:A mi smo pa zdravo društvo :roll:
...Jbt krade me ko stigne i gde stigne, pod okriljem zakona….
… Imam u porodici takve koji se ponose time što ne može niko ništa da im kaže - niti pas za šta da ih ujede. Jer s jebenog puta nisu skrenuli. I ako neko hoće da po meni lepi etikete karakternih nedostataka jer nisam magarac da izigravam poštenje u dravi i svetu gde svi drpaju spram mogućnosti i posobnosti, onda zaista ne treba da se oseća uvređenim…..
…Ceo svet, bre, funkcioniše po principu 'kupi i meni jedan ako te ne ufate' uz varijacije na temu, samo postoje ljudi koji to nikad ne skapiraju…..
…Neko kaže, aha, to je sigurno maznuto (za potrebe priče, nek' jeste maznuto), neću to da kupim.
….Ili, daj neku priču gde mi mesečni saldo kuća poso (videti na jutubu) ne glasi -130€, pa da ozbiljno pričamo o stavljanju moralnih vrednosti ispred debljine buđelara.

Dakle, vidim da te zivot uopste nije mazio, nemas dobar posao, zivis u zemlji Srbiji, moras da placas TV pretplatu struju i vodu, moras da kupujes benzin na pumpi, nemas bogatu familiju a uz to se i proseravaju sa nekim moralom, itd… Sta jos? Mama te mozda nije dovoljno mazila kad si bio mali, mozda je vise volela mladjeg brata, ili u skoli deca nisu htela da igraju fudbal sa tobom, ili su te devojke izbegavale, ili su drugi prepisivali na prijemnom ispitu, a ti nisi, i tako redom…
Siguran sam da mozes ti i bolje od ovoga, kladim se da imas u rukavu bar jos deset krivaca za to sto nemas sve isto kao Nemac ili Amerikanac, a Boze moj, jasno je da si dovoljno pametan i sposoban i da bi ti MORAO sve to da imas, da to sve ZASLUZUJES i da ti PRIPADA. Samo da nije ove propale drzave, samo kad bi se svi pridrzavali pravila, samo kad bi svi videli koliko ti vredis, samo kad bi…
Znas, ta Amerika je i nastala zato sto ljudi nisu bili zadovoljni kako su ziveli u Evropi i drugim delovima sveta, pa su hrlili u “Novi svet” i u novi zivot. Veliki broj ljudi je otisao iz ove zemlje zato sto su verovali da mogu i trebaju bolje da zive, nisu trazili izgovore i opravdanja za sve sto im nedostaje… Nazalost, posle zadnjih 20 godina, vecina mojih starih prijatelja se nalazi negde tamo preko, a ne ovde, a to da li im je bolje, oni znaju najbolje. Ono sto znam to je da rade kao “konji”, cesto i dva posla, i jos znam da stede i vode racuna o svakom evru ili dolaru, i da kao i mi nisu zadovoljni tamosnjim politicarima, da isto imaju utisak da je mnogo lopova i zabusanata koji su povlasceni. Isto tako znam da izuzetno cene red koji vlada u tim drzavama.
Neko ce reci “nije bas lako otici preko”, ali po mom iskustvu, SVAKO ko je ZAISTA zeleo da ode preko je i OTISAO. Stvar je da li imas muda da se otisnes u svet ili nemas, isto kao i u zemlji Srbiji, radis za 15.000 do penzije, ili grizes i nogama i rukama da dodjes na 25.000, pa na 40.000, pa … Hocu da kazem da UVEK postoji izbor i uvek mozes da nadjes OPRAVDANJE i IZGOVOR ako nesto nisi uradio, gde god da zivis. I da, covek IMA moralna nacela ili ih NEMA, gde god da ziveo.

Sa druge strane, mozda tebi i nije tako lose, vidim vozis kola, imas dovoljno vremena da vozis bike, i sto je najuocljivije, imas vise nego dovoljno vremena da postujes na forumu. Skoro 3000 postova, covece, pa to nije zajebancija, mozda pricamo o nekom rekordu ovde ? 3000 postova, pa koliko vremena treba da se to sve napise, pa koliko vremena treba da se procitaju svi tudji postovi, jbt, to su dani, nedelje, meseci ! Sta bih dao da mi neko pokloni to vreme, da mogu da odvojim toliko vremena samo za sebe. A opet, mogao bih to vreme da upotrebim da zaradim jos neku kintu, kladim se da bi bilo bar za jedan dobar, nov bike i ko zna sta jos.

Ja mislim da kada bi ti neko sutra dao posao sa 3 soma evra plate, bio bi zadovoljan jedno sest meseci, a sedmog meseca bi sacnuo neki Cartier sat od 15 soma evra i ubedio sebe da to treba da imas, isto kao neki japi sa Wall Street-a, jer zaboga, to ti i pripada, nisi ti nista losiji od njega, pa bi ladno kupio kradenu cuku za tri soma i kukao na sav glas kako je kod nas berza slaba i indeksi padaju ali da to nije tvoja krivica sto zivis u takvoj zemlji…
Zajebi me tih prica kao “samo da ima malo vise love, ja bi odmah sve po PS-u”… Opet kazem, moral ili imas ili nemas, to nije odluka, vec SVEST o sveopstoj solidarnosti sa drugim ljudima, poznatim ili nepoznatim, svest o opstem dobru i zajednickom interesu.
Jedan od problema ove zemlje je sto je mnogo kvalitetnih ljudi (u svakom smislu kvalitetnih) otislo i diglo ruke od Srbije, a ostavili su nas sa mnogo takvih kao sto si ti.

Pozdrav svima
kolabirant
1

Pridružio se:
Sre Maj 13, 2009 12:19 pm

Postod srdjoni u Pon Apr 05, 2010 9:48 pm

kolabirant je napisao:Pozdrav svima

Sad bi onaj Stanke verovatno rekao - o persone, o fecesa. :lol:
Korisnikov avatar
srdjoni
5