TrenazerModeratori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344, Ciklo Re: Trenazer
Aha-ha ![]() cycling is life, I still turn the pedals...
Re: Trenazer
A devojke/žene bi zapravo bodrile svoje dragane da što više vrte pedale @Gaja - svakako da je poenta da se ima neki otpor; ja bih samo da se zaštitim od situacije da uzmem trenažer i da se ispostavi da je otpor iznenađujuće mali i da mi i ne koristi naročito. Trenažeri se u opisima razlikuju po boji, dizajnu i težini zamajca, a na ovoj temi pokušavam da saznam koliko mi znače te odlike ili da jednostavno uzmem bilo koji. Neko veće iznenađenje će me koštati ili vremena&truda ili love. Today is always here.
Tomorrow, never.
Otpor ne regulišeš samo na trenažeru, nego i na menjaču... A i ne ličiš baš na Čaka Norisa...
Re: TrenazerPa 'si čuo š'a mi je rek'o, a? Nisam baš tako jaka, a? Dobro, dobro
Today is always here.
Tomorrow, never.
Ups. Ovo će biti - ubi me prejaka... Jelčica Al ajd sad ozbiljno: na Tacxovom magnetnom trenažeru imaš 10 stepeni otpora i to kombinuješ sa svojim menjačima. Čisto sumnjam da bi ti sve kombinacije bile preslabe. A premali otpor se javlja onda kada guma ne legme dobro na valjak, nego ga jedva dodiruje. Možda je to bio slučaj sa osobom koju si pominjala... Uz to, ako pogledaš bilo koji video za trening, videćeš da tu intervala sa baš teškim prenosima i nema puno, i većina treninga se radi sa visokom kadencom...
Voleo bih da ti vidim facu kada zavrtiš bilo koji Tacx ili CycleOps trenažer Kada malo bolje razmislim, svi trenažeri su namešteni da simuliraju vožnju po ravnom. Koliko dugo možeš voziti po ravnom u najvećem prenosu, pretpostavljam da je 44-11? http://www.mtbfanatic.org
Lula Thomson Elite X4 120/10°/OS 30€ Lula Pro XCR 120mm, 120g, 5°, OS 20€ Crank Bros Candy C w/o cleats 15€
Re: TrenazerFaca će verovatno biti: hell yeah
Ne znam koliko mogu tako da vozim, nisam isprobavala.. Today is always here.
Tomorrow, never.
Re: TrenazerSmatram da je sve sto je napisano tacno u vezi trenazera stim sto bih dodao da je bitno i pitanje motiva. Ja pripadam onoj grupi ljudi sto nikada nije trcala na onim trakama u teretanama isl. Probao sam Tacxov trenazer 15min, podesio na najvece opterecenje i utisak je bio kao da vozim po ravnom stim sto je bio sitan prenos, dalje se opterecenje postize na menjacu ali opet nedovoljno da se simulira brdo, tek kada sam zaglavio kartoncic kao kocnicu izmedju zamajca i kucista dobio sam efekat brdske voznje tj. opterecenje u rukama i celom telu. Nisam probao da izdignem prednji tocak zbog pravilne ajnzic voznje. To bih preporucio kao i nosac za trenazer sa ovalnim postoljem da moze ceo bicikl da se klati levo desno. Na kraju sam ipak uzeo kvalitetnu opremu za zimu i zbog price o motivu tj. vise volim realnu voznju, ali onima koji ne zele da prave pauze u treningu i ne smeta takva voznja , trenazer je prava stvar!
Re: TrenazerPrimera radi, na Elit-ovom magnetnom trenazeru, opterecenje na trecem nivou je kao da u srednje-teskom prenosu penjes Avalu, sto nije bas tako slabo. Taj trenazer ima 5 nivoa opterecenja.
Drugo, nije isto kad stavis bajk na bilo koji trenazer i probas da izvrtis par minuta, tada mozes dobiti utisak da je opterecenje slabo, ali nakon samo pola sata, videces da i drugi nivo opterecenja moze biti jak i naporan. vredniji je gram iskustva od tone teorije....
Re: TrenazerČak i ako se čini da nije teško, treba probati na tom, najjačem prenosu voziti malko duže.
Trenažer nije zamena za brdske vožnje, nego za zagrevanje (warm-up) razvrtavanje (spin-out), kao i lagani trening (spinning). Ništa od toga ne bi trebalo da traje više od sat do sat i po vremena plafon! Kao što sam već i napisao, trenažer koristim samo ako se napolju stvorio glečer ili ako je samo hladno kao na nekom http://www.mtbfanatic.org
Lula Thomson Elite X4 120/10°/OS 30€ Lula Pro XCR 120mm, 120g, 5°, OS 20€ Crank Bros Candy C w/o cleats 15€
Re: TrenazerHvala na odgovorima dosad!
Nego, koliko sati otprilike može da traje jedna guma? Recimo da se stavi neka jeftinija, 500-700 din? Today is always here.
Tomorrow, never.
Re: TrenazerMoze da traje 5min a moze i vecito ako se pravilno koristi.Guma treba da je slik, ucentrirana, jedno 20 posto ispustena i ne sme da ima proklizavanja na valjku. Obicno se koriste original gume za trenazer ili polovne tkzv. djubre gume...http://forum.slowtwitch.com/cgi-bin/gforum.cgi?post=2886589;,
http://forums.bicycling.com/eve/forums/a/tpc/f/671104717/m/8511079441