Izbor srednjeg pogonaModeratori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344
22 Posta • Stranica 1 od 2 • 1, 2
Izbor srednjeg pogonaGotovo sam sve nabavio za sklapanje novog bajsa, još imam dilemu oko srednjeg pogona, šta bi preporučili za neku prosečnu rekreativnu vožnju sa oko 2000-2500 km godišnje.
Najviše sam razmišljao o pogonu Deore m 590 e sad sam u dilemi dali vredi uzeti nešto polovno kao ovo http://www.cikloberza.com/show.php?id=78012 ili ići na nov koji je oko 65e, vidim da ovaj sa oglasa ima kurble 170 dižine a na planetovom sajtu piše da je nov sa kurblama 175? pa mi to nije jasno za isti model sa različitom dužinom kurbli? Ili ići na neki polovan slx oko 65e i dali je velika razlika iz vaših iskustava između deore i slx-a?
Re: Izbor srednjeg pogonaTaj Deore pogon je bio na biciklu koji sam prodao pre par dana i mogu ti reci da je nov!Decko je kupio bicikl da prepakuje delove,pa su mu u medjuvremenu porasli prohtevi,i kupio je karbonski FSA pogon.
Ne znam koliko ce ti smetati 5mm manje,ti pogoni uglavnom idu na male ramove.
Re: Izbor srednjeg pogonaJa sam uzeo nov Deore 590 pogon, mogu samo da kažem da radi kao zmaj. Šiftanje je brzo i neosetno, samo klik i prebacio je. Ako već možeš da daš 65 evra, smatram da bi najbolji izbor bio nov Deore, jer je razlika između njega i SLX-a neprimetna, a i nema lepšeg osećaja nego kad nov deo (pogotovo kad je malo skuplji) lično izneseš iz radnje
![]()
Re: Izbor srednjeg pogonaPa i ja sam najviše za to da uzmem nov i najverovatnije će tako i da bude, da je ovaj sa oglasa sa kurblama 175 uzeo bih ga ali ovako neću da isprobavam, kada sam uzeo novu lulu i korman najverovatnije ću i pogon jer ne planiram neke skore izmene, ali sam nestrpljiv da sklopim bajs i da se malo provozam.
Re: Izbor srednjeg pogonaUstedi sebi 15eur i pazari taj sa oglasa. Jer nema sanse da primetis razliku u duzini kurbli.
Re: Izbor srednjeg pogona
+1 al da ubije malo cenu (mnogo bre za polovno pa da je 100 put ko novo). Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!
Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
Razmišlao sam o toj varijanti ali se nadam da nema osetne razlike u dužini kurbli do sad sam vozio samo 175mm pa ne znam kakav bi osećaj bio sa ovim 170mm.
Re: Izbor srednjeg pogonaUkoliko bih se odlučio za neku jeftiniju varijantu kao npr.
Naziv artikla: POGON FC-M521-L 44x32x22 175mm dali postoji neki način kako odrediti koja bi dužina osovine na patroni bila odgovarajuća za moj ram? Razmišljam o ovoj jeftinijoj varijanti kako bih odma mogao da zamenim i kasetu i lanac i da sve bude novo ili da uzmem skuplji m590 pa kasetu i lanac kasnije.
Re: Izbor srednjeg pogonaPametnije ti je da uzmes jeftiniji pogon ali da odma zamenis i lanac i kasetu.To bi bila prava stvar,dobijas ceo nov pogonski sklop a to vodi ka dugotrajnosti.
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!
Re: Izbor srednjeg pogonaTo mi je palo napamet jedino me zbunjuje koja dužina osovine bi bila odgovarajuća?
Ja bi odmah sve zamenio i sa skupljim pogonom samo ako utopim još neke delove sa starog bajsa pa da imam dovoljno kinte za sve u kompletu.
Re: Izbor srednjeg pogonaDuzinu osovine ce ti reci majstor...Iskreno moje misljenje bi bilo da ti ne treba nista bolji od m-442-443 za tu kilometrazu koju prelazis....Pogon je potrosna roba na bajku pa se tako prema njemu treba i odnositi...Bespotrebno je dati brdo para za slx-xt-firex-stilo osim ako nije u pitanju merak a on kao sto znamo nema cenu...
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!
Re: Izbor srednjeg pogonaDeore m 530 šifteri i pogon fsa (rpm) sa patronom bb-un26
I šifteri prodati.
Re: Izbor srednjeg pogonaProbao sam da na ovom ramu montiram stari pogon gde je dužina osovine 113mm i ništa ne kači i čini mi se da bi bila ok ta dužina osovine ali možda ima još nekih caka kako to proveriti?
Najverovatnije ću uzeti 521 ali me zanima kada se kupuje iz planeta dali je ovo cena samo za pogon bez patrone ili ide u nekom kompletu? Isto za deore pogon dali ide sa patronom ili ne iz planetbike-a?
22 Posta • Stranica 1 od 2 • 1, 2