Avalanche 2012      

šta da kupim, za koji bajk da se odlučim, na šta da obratim pažnju, ... ?

Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344

Avalanche 2012

Postod mikla u Pet Avg 10, 2012 12:11 am

Rizikujem da budem nukovan ali bih ipak postavio temu :mrgreen:

Da li ovo vredi 39k din http://www.polarbikes.com/avalanche-2012/
Imam problem sto sam visok i treba mi XXL, a na oglasima skoro nikada ne uspem da nadjem biciklu sa tako velikim ramom. U principu mogu da idem sa cenom do nekih 45k dengi ako neko ima neku ideju sta bi bila alternativa.

p.s. ovaj model za 2012 mi jako dobro izgleda vizuelno :P

Hvala
mikla
2

Pridružio se:
Uto Maj 08, 2012 1:44 am

Re: Avalanche 2012

Postod brko83 u Pet Avg 10, 2012 12:34 am

Uzmi mirage pro i ustedi sebi oko 8-9 hiljada kojima mozes u startu unaprediti bajk samo tako.....

Zadnji xt shadow 30 evra

Prednji sedeci xt 15 evra

avid sd 7 kocnice sa rucicama oko 35 evra

To je jako ozbiljna kombinacija delova...
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
brko83
5

Pridružio se:
Ned Feb 13, 2011 3:28 pm

Postod sashinho_almighty u Pet Avg 10, 2012 11:27 am

+1 =D>
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"
Korisnikov avatar
sashinho_almighty
3

Pridružio se:
Uto Mar 13, 2012 9:06 pm

Postod mikla u Pet Avg 10, 2012 1:15 pm

OK thx, zaci mi ovo :)

Imam samo jedno pitanje jos. Da li ovi diskovi koji su trenutno na avalanche losije koce od v-brake koji su na mirage pro

SHIMANO BR-M375 DISK
SHIMANO BR-M422 V-BRAKE
mikla
2

Pridružio se:

Postod djape48 u Pet Avg 10, 2012 1:22 pm

Taj V-brake nije los sto se tice kljesta, ali je imao (pretpostavaljam da jos uvek ima) ocajne fabricke paknove. Bruka koliko su losi
djape48
5

Pridružio se:
Uto Jul 19, 2011 10:39 pm

Postod brko83 u Pet Avg 10, 2012 1:46 pm

mikla je napisao:OK thx, zaci mi ovo :)

Imam samo jedno pitanje jos. Da li ovi diskovi koji su trenutno na avalanche losije koce od v-brake koji su na mirage pro

SHIMANO BR-M375 DISK
SHIMANO BR-M422 V-BRAKE

Ti diskovi su smesni dok taj acera v-brake jako solidno koci,kao npr avid sd3...Paknovi na njima dobro koce,kratko traju i jedu felnu za dorucak...

Ali msm da je bajk u globalu bolji od avalans-a za manje pare pa tako da nije skupo kupiti baradine ketridz pakne za 900 kinti za oba tocka i posle menjas samo gumice 500 kinti za oba tocka...Generalno miraz pro ima problem samo sa govnjivim altus prednjim menjacem dok je sve ostalo fino optimizovano za rekreativnu voznju i lepo uklopljeno u pristupacnu cenu...

brko83
5

Pridružio se:

Postod mikla u Pet Avg 10, 2012 2:10 pm

OK thx, sada sam zvao planet i kako stvari stoje XXL Nece imati ni za jedan od ova 2 modela u minimum sledece 2 nedelje :S Jedan prodavac mi je cak rekao da ga nema ni u planu proizvodnje :D
mikla
2

Pridružio se:

Postod brko83 u Pet Avg 10, 2012 3:19 pm

kupis polovan mirage pro u dobrom stanju i promenis sta ti se ne svidja i imas bajk star godinu dana za dvadesetak hiljada...Uz to mahom dolaze sa jos godinu dana garancije tako da si i tu miran...

brko83
5

Pridružio se:

Postod opiate43 u Pet Avg 10, 2012 7:33 pm

I ja imam slicnu dilemu.. Mirage Pro ili Avalanche 2012. :twisted:
Mrzelo me da otvaram temu pa ako mogu da iskoristim ovu..

Odmah da kazem da sam planirao da kupim neki polovan bajs za oko 350e u januaru/februaru ali je to otpalo jer budzim gajbu i imam jos neke troskove, dakle nemojte me hejtovati i nemojte mi predlagati bolji polovan bajs, znam sta sve moze polovno da se pazari za 350-400e ali sta da se radi..

Visok sam 193cm, tezak 110kg, bivsi vaterpolista, rukometas i svaki dan vozim ovaj 8 god stari polar mirage pa sam u solidnoj formi i pored velike tezine za visinu, imam par kg viska ali sam u sustini krupan.

Ovo navodim zbog pravilnog izbora rama.. sada imam 21,5'' blizzard i na usponima se tripujem da je malo tesan, raspon ruku i duzinu nogu nikada nisam merio, mislim da je sve srazmerno sa visinom.
Kapiram da bi 22'' ram na Avalanche 2012 bio pravi izbor, cuo sam da je onaj xxl za ljude preko 2m?

Da budem sto kraci, bajs bih uzeo na 6 rata u jednoj radnji u Va i jednostavno me zanima da li je Avalanche dobar izbor za moju tezinu koja zimi ode gore za jos 2-3kg? :mrgreen: Ovaj Blizzard je lepo izgurao ovih 8 godina uz preporucena i neophodna servisiranja ali u poslednje vreme izvlaci mnogo kesa iz dzepa sto nije bas razumno (pukao sam za 3 god skoro 100e u bajs koji vredi 50e sa svom opremom) jednostavno sve je istroseno pohabano posle 8 godina, serviser kaze da nema smisla vise da ulazem ovoliko tako da planiram nesto mnogo ozbiljnije, lakse a ovaj ce cale voziti rekreativno i po gradu.

E sad, uglavnom vozim do 65 km u oba pravca (sa novim bajsom bih povecao na 80km), ravnica me ne zanima a i Valjevo je okruzeno brdima i planinama, godisnje bih prelazio do 4000km sa novim bajkom uz asfalt (naravno) ali i soft/medium off road (prelazak livada, sumski putevi, planinski putevi u jako losem stanju, makadam, staze uz reku Gradac, stencuge i diboko blato bih izbegavao ali dirt put sa barama nije problem).

Ali, bajs dosta vozim i zimi i to u svim uslovima, zato mi i ne pada na pamet da kupim nesto sa v brake kocnicama, stvarno mi se desavalo da sebe dovedem u opasne situacije jer je v brake blokiran sa snegom i ledom, blatom tako da je moj favorit Avalanche 2012 zbog diskova ma koliko bili mehanicki i shimano :mrgreen:

Eto da cujem i neka vasa misljenja, savete, predloge.. znaci od v brakeova bezim, ne bih opet zimi da imam 2 kvacila umesto kocnica
Slika

Jesam se raspisao u tudjoj temi al eto.. ne kupuje se bajs svaki dan a vi ste ovde ''tate'' za preporuke, jednostavno znate sad moje zahteve i zanima me koliko bi kostalo odrzavanje Avalanche kocnica uz moj nacin voznje? Profesionalac nisam, odrzavanje hidraulicnih kocnica i drugih skupljih delova na nekom Cube-u npr bi bio finansijski problem za mene a stvarno nemam potrebe za toliko pro bajsom, treba racionalno razmisljati ;) Znam da se isbor svodi na Capriolo Gila, Polar Mirage Pro i Avalanche 2012 ali bih iskreno dao i malo vise kesa samo zbog izgleda Avalanche 2012 :twisted:

Ali ako ima jos nekih predloga.. rado bih cuo 8)
Korisnikov avatar
opiate43
3

Pridružio se:
Čet Sep 02, 2010 12:32 am

Postod yaki u Pet Avg 10, 2012 7:56 pm

U maju sam kupio avalanche 2011 XXL ram (192 cm 107 kg) do sada prošao oko 1000 km po brdovitom BG. Po meni to je odličan i kvalitetan bajs ma šta ovde pričali, za neku rekreativnu vožnju ta oprema je sasvim zadovoljavajuća. Što se tiče kočnica slušajući komentare "poznavaoca" pre kupovine očekivao sam da će se ti mehanički diskovi raspasti na prvoj većoj nizbrdici da bi se pokazalo da moju kilažu zaustavlja maltene u mestu bez škripanja pločica.
Meni se posebno sviđa taj ram jer deluje dosta robusno i sigurno.
Moja ti je preporuka da slobodno kupiš taj NOVI bajs.
:D
yaki
2

Pridružio se:
Ned Apr 15, 2012 10:57 am

Postod opiate43 u Pet Avg 10, 2012 8:31 pm

Ok, hvala na utiscima ''iz prve ruke'' ;) 8)
Tako i ja dok citam komentare ljudi koji su kupili odredjeni model i onda hejtuju sve ostalo.. ne znam sta da mislim a vidim stara garda sa cikloberze se uglavnom ne ukljucuje u preporuke, kapiram dosadilo je vise ljudima..

Na osnovu par komentara i ja sam mislio da bi se ti mehanicki diskovi raspali posle 100km.. a opet sam nasao par komentara koji ulivaju poverenje, kapiram ja da su to socijalni diskovi, mozda najjeftiniji prihvatljivi i da se brze ''trose'' ali ja necu diskove da bi mi sijali na suncu i da bih se ku...o nego stvarno nemam nameru vise da strepim zimi kada v brake sistem ode u k od leda, snega, blata.

Te diskove bih zamenio posle 2 godine, npr i kupio one bolje mehanicke, Avid ili koje vec, svi ih preporucuju. Ali koji ram da uzmem? Da mi xxl ne bude ogroman?

Samo me zanima jos ovo, vozio bih do 4000km godisnje, koliko brzo bi se u teoriji ''trosili'' ti diskovi s'obzirom da imam 110kg i koliko kosta odrzavanje?
Korisnikov avatar
opiate43
3

Pridružio se:

Postod mikla u Pet Avg 10, 2012 10:50 pm

kako stoje tvari sa XXL u BG izgleda da cu da pazarim na kraju 29er http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mo ... ort/wahoo/

E sada, manje je kvalitetan verovatno i skroz je druga prica ali je bar velicina taman :oops:
mikla
2

Pridružio se:

Postod opiate43 u Ned Avg 19, 2012 2:01 pm

Ne odgovori mi niko koliko bi mogli da traju ovi Shimano mehanicki diskovi na Avalanche 2012 uz mojih 110kg? Planiram oko 4000km godisnje da prelazim pa me zanima i koliko kosta odrzavanje ovih diskova?

Nemam mogucnost da probam bajs pre nego sto se naruci pa ne znam koji ram bi mi odgovarao, xl ili xxl? (193cm/110kg)
Korisnikov avatar
opiate43
3

Pridružio se:

Postod brko83 u Ned Avg 19, 2012 3:49 pm

Xl bi ti pre pasovao...Sto se tice diskova trajace ali ako mozes izbegni shimano mehanicke diskove...

brko83
5

Pridružio se:

Postod nenad_za_nis u Ned Avg 19, 2012 6:38 pm

U svakom slucaju nece trajati krace od vremena koje ti treba da skupis para za neku jeftiniju hidrauliku. :)
Korisnikov avatar
nenad_za_nis
3

Pridružio se:
Sub Jul 30, 2011 4:07 am

Sledeća

Povratak na Pomoć pri kupovini