I ja imam slicnu dilemu.. Mirage Pro ili Avalanche 2012.
Mrzelo me da otvaram temu pa ako mogu da iskoristim ovu..
Odmah da kazem da sam planirao da kupim neki polovan bajs za oko 350e u januaru/februaru ali je to otpalo jer budzim gajbu i imam jos neke troskove, dakle nemojte me hejtovati i nemojte mi predlagati bolji polovan bajs, znam sta sve moze polovno da se pazari za 350-400e ali sta da se radi..
Visok sam 193cm, tezak 110kg, bivsi vaterpolista, rukometas i svaki dan vozim ovaj 8 god stari polar mirage pa sam u solidnoj formi i pored velike tezine za visinu, imam par kg viska ali sam u sustini krupan.
Ovo navodim zbog pravilnog izbora rama.. sada imam 21,5'' blizzard i na usponima se tripujem da je malo tesan, raspon ruku i duzinu nogu nikada nisam merio, mislim da je sve srazmerno sa visinom.
Kapiram da bi 22'' ram na Avalanche 2012 bio pravi izbor, cuo sam da je onaj xxl za ljude preko 2m?
Da budem sto kraci, bajs bih uzeo na 6 rata u jednoj radnji u Va i jednostavno me zanima da li je Avalanche dobar izbor za moju tezinu koja zimi ode gore za jos 2-3kg?

Ovaj Blizzard je lepo izgurao ovih 8 godina uz preporucena i neophodna servisiranja ali u poslednje vreme izvlaci mnogo kesa iz dzepa sto nije bas razumno (pukao sam za 3 god skoro 100e u bajs koji vredi 50e sa svom opremom) jednostavno sve je istroseno pohabano posle 8 godina, serviser kaze da nema smisla vise da ulazem ovoliko tako da planiram nesto mnogo ozbiljnije, lakse a ovaj ce cale voziti rekreativno i po gradu.
E sad, uglavnom vozim do 65 km u oba pravca (sa novim bajsom bih povecao na 80km), ravnica me ne zanima a i Valjevo je okruzeno brdima i planinama, godisnje bih prelazio do 4000km sa novim bajkom uz asfalt (naravno) ali i soft/medium off road (prelazak livada, sumski putevi, planinski putevi u jako losem stanju, makadam, staze uz reku Gradac, stencuge i diboko blato bih izbegavao ali dirt put sa barama nije problem).
Ali, bajs dosta vozim i zimi i to u svim uslovima, zato mi i ne pada na pamet da kupim nesto sa v brake kocnicama, stvarno mi se desavalo da sebe dovedem u opasne situacije jer je v brake blokiran sa snegom i ledom, blatom tako da je moj favorit Avalanche 2012 zbog diskova ma koliko bili mehanicki i shimano
Eto da cujem i neka vasa misljenja, savete, predloge.. znaci od v brakeova bezim, ne bih opet zimi da imam 2 kvacila umesto kocnica
Jesam se raspisao u tudjoj temi al eto.. ne kupuje se bajs svaki dan a vi ste ovde ''tate'' za preporuke, jednostavno znate sad moje zahteve i zanima me koliko bi kostalo odrzavanje Avalanche kocnica uz moj nacin voznje? Profesionalac nisam, odrzavanje hidraulicnih kocnica i drugih skupljih delova na nekom Cube-u npr bi bio finansijski problem za mene a stvarno nemam potrebe za toliko pro bajsom, treba racionalno razmisljati

Znam da se isbor svodi na Capriolo Gila, Polar Mirage Pro i Avalanche 2012 ali bih iskreno dao i malo vise kesa samo zbog izgleda Avalanche 2012
Ali ako ima jos nekih predloga.. rado bih cuo