Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomModeratori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344, Ciklo
63 Posta • Stranica 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomZadovoljavajuće rešenje u kom pogledu?
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikom
U pogledu: nov telefon, gps + pristojna softverska resenja za isti.
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomŠto mora da bude novo?
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikompozdrav, da li neko zna nesto vise o ovoj aplikaciji, cini mi se zanimljiva?
http://www.totalbike.rs/blog/endomondo- ... o-telefona
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomNisam ovu aplikaciju koristio, ali sam isprobao svasta od aplikacija za iphone i... koliko je praktično, toliko i ometa ali svako ima svoje potrebe i ukuse... meni je ružno imati tel na kormanu (a može biti i skupo ako dođe do nekog karambola)
Ta i slične aplikacije verovatno mogu fino poslužiti, dati neke zanimljive podatke.... pitanje je koliko ti to zaista treba da bi uživao u vožnji, jer neki ciklo comp je mnogo manji, lakši i praktičniji...jeftiniji ako se polomi... i da, kad je uključen GPS, ode i baterija brže.... zlu ne trebalo da ti rikne baš kad ti zatreba 'Pain is temporary... quitting lasts forever'
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomhvala na odgovoru, ipak telefon nije za te stvari....
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomProbao sam dosta GPS aplikacija za trcanje i biciklizam(i Endomondo) a onda sam pre nekoliko dana upoznao "Strava" aplikaciju http://app.strava.com/activities/12784830
Sta je Strava, sta ona pruza, sta je razlikuje od ostalih slicnih aplikacija i da li ti odgovara znaces ako probas http://app.strava.com/activities/12784830 P.S. Telefon nosim u dzepu od dresa i sam telefon ne koristim kao zamenu za brzinomer. Mediokritet je pojeo disidenta...
http://www.google.com/profiles/IoneSabac
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomSports-tracker aplikacija u kombinaciji sa externim gps modulom (Nokia LD-3W) = 15 sati autonomije. Provereno.
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomDa sad ne istražujem, da li je moguće direktno praćenje tvog GPS-a, ili se podaci sa uređaja naknadno bace na sajt?
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikom
Ako je ovo pitanje meni upuceno da odgovorim. Da, moguce je je direktno pracenje i to: speed, avg speed, speed last km, distance, speed vs.avg, heart rate, training time, altitude, lokacija gde se nalazis trenutno, pravac kretanja (strane sveta). Mozda ima jos nesto, ali meni je ovo dovoljno. Naravno posle voznje stavis voznju na sajt. Ima jos jedna dobra stvar kod Sports-trackera, a to je koriscenje kamere sa mobilnog aparata. Svaka fotografija ima geotagging, tj oznacava se tacno mesto gde je slika i napravljena u toku voznje.
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomHvala! Nažalost, autonomija sa (internim) GPS-om na telefonu je kod mene 3-4 sata. A Forerunner ne može da se prijavi tamo gore odmah, samo naknadno...
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomJa zadnjih par meseci intenzivno testiram sve zive android aplikacije vezane za merenje rute, biciklizam itd. Jedino nisam Stravu probao posto mi deluje pomalo takmicarski nastrojena, sto me ne zanima. Plus mi se ne svidja pregled same mape na strava sajtu, a ne vidim da aplikacija (u opisu na play store-u) ima izvoz snimljene rute u .gpx ili .kml fajl.
Generalno, ako ti treba nesto specificno za biciklizam sa dosta detalja voznje, onda je Sports Tracker, Endomondo ili Strava ok izbor, izbor izmedju te tri se svodi na tvoj ukus i afinitete. Ako ti je potrebna aplikacija koja ce samo meriti rutu, imas Google My Tracks, i najbazicniju - GPS Logger. GPS Logger nema ni prikaz mape, vec bukvalno samo snima rutu koju snimi u .gpx fajl. Koji posle mozes da koristis po volji. Ako ti treba nesto kao navigacija, mozes da koristis neke od opsteprihvacenih tipa iGo, Navigon itd... A postoji i OruxMaps, koji nema svoje mape ali postoji izbor gooomile online mapa. Odlicna stvar u ovoj aplikaciji je sto mozes bukvalno bilo koji deo bilo koje mape da sacuvas u telefonu na SD kartici, i to bas ono sto ti treba (oznacis deo mape koji ti treba, i samo njega sacuvas). Vrhunska stvar za predele gde nema dobrog 3G signala. Pored navodjenja, aplikacija je nevidjeno nakrcana sa mogucnostima, i bukvalno moze da radi skoro sve sto pomislis a vezano je za GPS. Nije usko vezana za biciklizam, ali moze odlicno da posluzi kao zamena za gore navedene tri (najpopularnije) aplikacije. Moze da meri rutu, moze da te navodi po ruti koju si uvezao iz .gpx ili .kml falja (ultra retka opcija, a jos redje da to u nekoj aplikaciji zapravo radi), pritom dok te navodi moze ujedno i da meri rutu kao nezavisnu. Mozes u toku voznje da menjas izmedju online i offline mapa (kao i izmedju vise offline mapa)... itd. Moje neko iskustvo. Sports Tracker (ST) i Endomondo Najveci potrosaci struje. ST je jedan od najpreciznijih sto se merenja tice, najlepsi interfejs ima, kao sto vectra rece moze da belezi sve iz aplikacije (pored slika, moze i muziku da pamti koju si slusao). Nazalost, moj telefon ga ne mirise, puca mi skoro uvek pri duzim voznjama. Da nema toga, verovatno bih ga i danas koristio. Baterija mi sa njim (+ muzikom) traje oko 8-9h. Mana je sto nema izvoza .gpx ili .kml fajla (bar ne u free verziji). My Tracks Dosta precizan u merenju (ako se podesi kako treba) trosi nesto malo manje struje od prethodno navedenih. Sporo ucitava mapu gde je losiji 3G signal, nema nesto preterano mogucnosti za pregled parametara u toku voznje - mada mu to i nije namena. Baterija sa njim mi mozda traje 10tak sati. GPS Logger Kao i MyTracks je precizan u onoj meri u kojoj ga podesite - shodno tome i potrosnja struje raste. Posto nema dodatnih mogucnosti, trosi najmanje struje od svih navedenih, nikad ga nisam testirao do granica ali mislim da moze i 12h da izgura. Integracija sa Dropboxom je prakticna. OruxMaps Moj trenutni izbor i favorit. Najkompletnija aplikacija! Velika mana je los korisnicki interfejs (komplikovan) i pomalo sitni ispis parametara u toku voznje (tipa brzina, visina, prosek, vreme voznje itd..) ali su to stvari na koje se veoma brzo naviknes. Prosto, kad vidis sta sve mozes da radis sa ovom aplikacijom zaboravis na njene mane. Naravno, ukoliko ti to sve uopste treba Mana svih aplikacija sem ST je sto ne mogu da pauziraju snimanje rute, ali mi to ne predstavlja neki problem. Live pracenje me nije zanimalo ni za jednu, pa to nisam ni obracao paznju da li imaju, iako sad vidim sa ST to podrzava. @srdjoni Pogledaj moj post u temi o nabavci iz Kine, ako vec nisi: viewtopic.php?f=5&t=5442&start=255#p120131 Ja sam sa time resio probleme baterije i nedostatka iste u kriticnim situacijama ![]() 2012: 4210km
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomHvala, imaću spravicu u vidu.
Inače, Strava iz nekog razloga Novi Sad zove Mlada Loza.
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomZaboravio sam da kazem, razlog zasto najvise volim aplikacije koje samo beleze rutu je taj sto imam ciklokompjuter koji ce mi prikazati sve sto najbitnije u toku voznje, tako da u telefon i ne gledam dok vozim (sem ako ga koristim kao navigaciju).
Ono sto volim jeste nakon voznje da sve parametre lepo pregledam na racunaru. Uploadujem fajl koji je telefon snimio na ridewithgps.com, i pregledam/analiziram do mile volje. Na istom sajtu iscrtam rutu koju bih voleo da odvozam, uvezem u telefon i pratim tu rutu. Takodje postoji opcija dodavanja slika za svaki snimljen "izlet" Evo primera sa rutom koju je snimio OruxMaps (preciznost podesena na 5m), sa slikama. Koje se sync-uju sa Dropbox nalogom tako da ne moram da se cimam sa prebacivanjem istih na komp, kad sednem vec su tu http://ridewithgps.com/trips/767031 (slike su u "photos" delu, logicno) ![]() 2012: 4210km
Re: Biciklizam i telefon sa GPS prijemnikomOruxMaps je koliko znam samo za Android, dok se ST moze koristiti i na Android, iPhone, Symbian, Windows Phone, N9 platformama. I naravno da se moze exportovati fajl i to u GPX, KML, XML, CSV formatu. Meni na obicnoj Nokiji E51 radi i po 15 sati i uz koriscenje kamere i par razgovora. Ne radim ja za Sports tracker niti ga hvalim, ovo kazem tek toliko da ljudi imaju pravu informaciju.
63 Posta • Stranica 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5