Drug na drumu      

Ovde mozete pisati o svemu sto ne spada u postojece kategorije a vezano je za biciklizam.

Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344, Ciklo

Drug na drumu

Postod Peca67 u Ned Apr 22, 2012 10:58 pm

Zdravo svima.

Danas sam imao peh sa prednjom gumom koja je u vožnji pukla (ispostavilo se da je pored unutrašnje pukla i spoljašnja guma) kada sam skrenuo sa nasipa od blokova i stigao skoro do Surčina. Kad sam ukapirao da u torbici nemam rezervnu unutrašnju, počelo je i nebo da se mršti....

Ubrzo je naišao momak na motorciklu, ponudio pomoć al rekoh nema veze guraću do bloka 45 polako, a ako zagusti pozvaću nekog od prijatelja da dodje kolima. Jednom ranije sam gurao 5 ~6 kilometara, ovde ću do bloka 45 gurati oko 10 km, preživeću. Zahvalih se čoveku i nastavih sa guranjem bajsa sa praznom gumom.

Nailazi biciklista, i on pita jel treba pomoć. Kažem hvala ti u svakom slučaju, guraću do blokova, a ima i servis pa ću kad stignem na nasip u servisu da zamenim gumu. Pozdravismo se i ja nastavih da guram dok kišica polako počinje da sipa.

Prolazi prvih nekoliko stotina metara, kišica pederski pada, rešim da pozovem jednog drugara, on nije u Beogradu, drugi ne može da dođe, zovem trećeg ne javlja se, okrećem četvrtog, kad nailazi motorciklista što je prvi stao, kaže da kad je počela kiša rešio da se vrati po mene, nudi da me poveze zajedno sa bajsom. Rekoh hvala ti druže, al bojim se da nećemo zajedno moći sa sve bajsom na motoru. Čovek insistira da probamo, sedoh na motor, pedalu od bajsa zaglavismo u okvir motora, desnom rukom sam držao bajs, i nekako stigosmo do bloka 45.

Pitam kako da se odužim, kaže pomozi i ti bar trojici u nevolji. Tu smo se slikali, izmenili telefone...

I šta reći na kraju.

Nije sve izgubljeno, još ima pravih ljudi spremnih da pomognu drugima u nevolji. Valjda se mi na 2 točka malo bolje razumemo između sebe nego neki drugi.

Inače čovek koji me je spasao guranja bajsa po kiši na relaciji Surčin - Blok 45 je iz Barajeva i zove se Zvezdan Kljajić i ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem.

Slika

Pozdrav od Pece
Korisnikov avatar
Peca67
1

Pridružio se:
Ned Jun 06, 2010 9:44 pm

Re: Drug na drumu

Postod HighOrdinator u Ned Apr 22, 2012 11:14 pm

Like. :)
Korisnikov avatar
HighOrdinator
1

Pridružio se:
Pet Apr 02, 2010 7:49 pm

Postod bobale u Pon Apr 23, 2012 12:54 am

Svaka čast čoveku, ovako nešto još nisam doživeo =D>
Korisnikov avatar
bobale
5

Pridružio se:
Sre Jun 07, 2006 6:19 pm

Postod antiR3ality u Pon Apr 23, 2012 1:25 am

=D> Pay It Forward. =D>
(Preporuka za film!)
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!
Korisnikov avatar
antiR3ality
5

Pridružio se:
Uto Jul 29, 2008 3:53 pm

Postod Gadjan u Pon Apr 23, 2012 1:57 am

I dalje nisam skontao kako ste uspeli da natovarite bicikl :mrgreen:
ali =D>
Ovo me malo podseća kad je jednom pre dosta godina ortaku pukla guma na poniju a treba stići kući sa Tamiša, 7km po truckavoj dolmi. Ja sam vozio ortaka na rudi, a on je nekako balansirao i držao poni da se kotrlja pored nas. Ja sam bio crko a on se raspao :mrgreen:
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:
Sre Avg 26, 2009 10:36 pm

Postod bant013 u Pon Apr 23, 2012 2:04 am

Svaka čast =D>
"I've had enough, I've seen enough, I've had it all, I'm giving up I won the race, I broke the cup, I drank it all, I spit it up" (R.E.M)

*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
Korisnikov avatar
bant013
5

Pridružio se:
Čet Sep 18, 2008 2:10 am

Postod brko83 u Pon Apr 23, 2012 3:42 am

Stvarno divno svaka cast!!!!
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
brko83
5

Pridružio se:
Ned Feb 13, 2011 3:28 pm

Postod zeljkov u Pon Apr 23, 2012 8:45 am

BRAVO =D>
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km
http://zeljkov.wordpress.com
Korisnikov avatar
zeljkov
5

Pridružio se:
Sre Jul 08, 2009 9:01 am

Postod Legionar u Pon Apr 23, 2012 10:16 am

Свака част Звездану Кљајићу =D> Човек је можда по природи добар,а можда је и сам у више прилика био у сличној ситуацији,па зна какав је осећај имати дефект,а још и временске прилике нису благонаклоне.Шта год да је његов мотив да помогне другоме,могу само још једном рећи СВАКА ЧАСТ =D> =D> =D>
Помозимо колегиници Снежи да одживи свој сан на који се одважила !!!

50,100,150,200 дин....колико ко сматра.Нама мало,њој ће значити пуно.
Будимо људи,иако смо Срби.
Контакт са Снежом у вези уплате:
http://gea-tour.com/kontakt/
Korisnikov avatar
Legionar
4

Pridružio se:
Pon Nov 22, 2010 3:04 pm

Postod Geri u Pon Apr 23, 2012 11:53 am

Svaka čast, stvarno, svi mogu biti ljudi, ali retko ko čovek kao Valter iz Barajeva ! ;) :D
Don't take life too seriously, you'll never get out alive...:D

Slika
Korisnikov avatar
Geri
5

Pridružio se:
Ned Avg 28, 2011 5:17 pm

Postod dule0911 u Uto Apr 24, 2012 11:34 pm

Coveku stvarno svaka cast.

Inace od kako sam poceo aktivnije da vozim bajs sam skapirao koliko su biciklisti kolegijalniji od vozaca automobila. Eto danas, stojim ispred kapije drugarove i namestam nosac za prednje svetlo, u suprotnom smeru prolazi kolega biciklista i dere se (kroz dva reda automobila na avalskom putu koji zuje izmedju) "Da li treba pomoc?". Iako mi nije trebala, osecao sam se bas odlicno.

Dok sa autom kad imam kvar, da nemam dobrih drugara ne bih daleko dogurao. Secam se jedne zime kad mi se u toku jedne noci 3 puta zacepio filter za gorivo (los dizel pa parafinira na najmanjem minusu). Gluvo doba noci, ali tranzitni put, pa sam i kroz grad isao... Za svih 2h koliko sam proveo pored puta pokusavajuci da grejem filtere (jer cak i rezervni kad stavim, "dobra" nafta ga zapusi) i upalim auto, mozda je jedan covek stao da me pita da li treba pomoc (mada ni za to nisam siguran). A proslo ih je pored mene mnoooogo. U takvim se situacijama zapitam da li sam ja jedina budala koja staje i pomaze ljudima kad vidim da su se pokvarili.
Slika

2012: 4210km
Korisnikov avatar
dule0911
5

Pridružio se:
Sub Mar 17, 2012 10:53 pm

Postod Geri u Uto Apr 24, 2012 11:55 pm

dule0911 je napisao:Coveku stvarno svaka cast.

Inace od kako sam poceo aktivnije da vozim bajs sam skapirao koliko su biciklisti kolegijalniji od vozaca automobila. Eto danas, stojim ispred kapije drugarove i namestam nosac za prednje svetlo, u suprotnom smeru prolazi kolega biciklista i dere se (kroz dva reda automobila na avalskom putu koji zuje izmedju) "Da li treba pomoc?". Iako mi nije trebala, osecao sam se bas odlicno.

Dok sa autom kad imam kvar, da nemam dobrih drugara ne bih daleko dogurao. Secam se jedne zime kad mi se u toku jedne noci 3 puta zacepio filter za gorivo (los dizel pa parafinira na najmanjem minusu). Gluvo doba noci, ali tranzitni put, pa sam i kroz grad isao... Za svih 2h koliko sam proveo pored puta pokusavajuci da grejem filtere (jer cak i rezervni kad stavim, "dobra" nafta ga zapusi) i upalim auto, mozda je jedan covek stao da me pita da li treba pomoc (mada ni za to nisam siguran). A proslo ih je pored mene mnoooogo. U takvim se situacijama zapitam da li sam ja jedina budala koja staje i pomaze ljudima kad vidim da su se pokvarili.

Nisi budala, samo treba da voziš ispravan automobil ako ti je već toliko stalo da ga voziš ! ;) :D

Uvek pomaži ljudima ako su dobri samo nemoj srbima ! :D
Don't take life too seriously, you'll never get out alive...:D

Slika
Korisnikov avatar
Geri
5

Pridružio se:
Ned Avg 28, 2011 5:17 pm

Postod spaske u Sre Apr 25, 2012 12:02 am

Lep primer kolegijalnosti na drumu, svaka čast.
Korisnikov avatar
spaske
5

Pridružio se:
Ned Apr 24, 2011 10:24 pm

Postod dule0911 u Sre Apr 25, 2012 12:10 am

Geri je napisao:Nisi budala, samo treba da voziš ispravan automobil ako ti je već toliko stalo da ga voziš ! ;)

Izvinjavam se za off.
Uvek je ispravan, jedino kad sam ostao na drumu jeste incidenti zbog goriva.
Jedan je bio taj sa naftom, ali sam ipak sa autom dosao kuci posle par sati voznje od 20km :)
Drugi je bio ona afera sa gorivom na nekim NIS pumpama, nije nam radio tada plovak za gorivo, caletu navodno sipali pun rezervoar i ja sam po tome racunao da imam goriva, ispostavilo se da su nas pokrali za nekih 10L :)
Slika

2012: 4210km
Korisnikov avatar
dule0911
5

Pridružio se:
Sub Mar 17, 2012 10:53 pm

Postod Ivan_xcv u Sre Apr 25, 2012 8:30 pm

Svaka cast coveku, a nije jedini primer sto je najbolje... meni je proslog leta kad sam isao sa drugom isto tako pukla guma na jedno 15km od Nisa i ja sta cu guraj, kola cepaju pored mene 100 na sat... A iz drugog smera idu dvojica biciklista pitaju odakle smo i jel treba pomoc... Imao covek i alat i gumu al 28"...stvarno sam se odusevio kad mi je ponudio da zameni =D>
Nekih 200m kasnije mi je vulkanizer besplatno zakrpio gumu...tako da ispada da mi Srbi i nismo tako losi kada se neko nadje u nevolji :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ivan_xcv
4

Pridružio se:
Uto Apr 10, 2012 1:13 pm

Sledeća

Povratak na Bike Café