Da li stvarno vredi ovoliko!      

Ovde mozete pisati o svemu sto ne spada u postojece kategorije a vezano je za biciklizam.

Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344, Ciklo

Re: Da li stvarno vredi ovoliko!

Postod Sotir u Čet Jul 05, 2012 1:13 pm

djape48 je napisao:....nema veze ako je kraden, smetalo bi mi da je ukraden nekom od "nasih". Bio sam veoma skenjan kad su mi ga ukrali posle 2 godine.

I ovo je za lepljivu temu, kao primer kako ne treba. U samo dve rečenice sva suština problema u glavama.
Sotir
2

Pridružio se:
Uto Avg 18, 2009 6:36 pm

Postod zivanovic018 u Pet Jul 06, 2012 12:38 am

Nikada ne bih kupio ukraden bicikl. Imao sam prilike da kupim... ali NE. Mozda zvuci pateticno, ali svaka ogrebotina na ramu, pocepano sediste ili sta god, nekome to puno znaci. Imam veoma kvalitetan racunar koji puno kosta(komponente), medjutim, kada bi ga neko video, ko ne zna, sigurno bi rekao da je "krs" i da treba da se baci! :) Zasto? Zato sto moje kuciste nije "svemirsko" vec kanta stara preko 10 godina. Priznajem, jeste kanta, ali meni je lepa.
Ovo sam samo naveo kao primer da neko ne zloupotrebi "...svaka ogrebotina na ramu, pocepano sediste ili sta god, nekome to puno znaci."
Ne zelim nista sto ce nekog uciniti nesrecnim. Siguran sam da tako isto osecaju i oni koji kazu:"Bas me briga sto je kradeno!"
zivanovic018
1

Pridružio se:
Uto Jul 03, 2012 3:13 pm

Postod zivanovic018 u Pon Jul 09, 2012 4:14 pm

Pa, dugo sam razmisljao i na kraju resio, kupio sam polovan CUBE LTD 1 za 300 evra. Sta mislite o bajsu?

Ram: Alu
Vila: Manitou Axel Comp Lock-out
Točkovi: 26"
Kočnice: Avid SD3
Pogon: Shimano 440
Šifteri: Shimano Deore (3x9)
Zadnji menjač: Shimano Deore XT
Prednji menjač: Shimano Deore LX
Nable: Shimano Deore LX
Bandaši: Rigida Zac19
Gume: Schwalbe Racing Ralph
Kaseta: Shimano Deore LX
Lula: Simplon
Korman: Simplon
Šticna: FSA SL280
Sediste: Selle Italia Trans Am
Prikačeni fajlovi
bicikli-93-3.jpg
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod zivanovic018 u Pon Jul 09, 2012 4:28 pm

Zaboravih da kazem da je model CUBE LTD1 iz 2004/05 godine. Dobro je ocuvan, ima desetak tackica od po 1mm u donjem delu rama i jednu dve od po 2mm. Komponente su, kako kaze prodavac, veoma dobro ocuvane i da im je zivotni vek sigurno jos 4000-5000km(?). Prednja guma je na 80% od nove dok je zadnja za nijansu losija. Nista strasno! :). Postoji i mala poderotina na sedistu ali mi to nije problem jer je to i onako potrosna roba. Lanac je kaze dobar, to je utvrdio nekom spravom da vidi koliko se rastegao. Ostale komponente su odlicno ocuvane, kaze prodavac. Mislim, verujem da je tako jer nema potrebe da laze jer se covek bavi time, hocu da kazem, od toga zivi.

Ovo je na prvu ruku, videcemo kada stigne sutra. Nadam se da je sve onako kako mi je rekao.
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod srdjoni u Pon Jul 09, 2012 6:27 pm

zivanovic018 je napisao: Mislim, verujem da je tako jer nema potrebe da laze jer se covek bavi time, hocu da kazem, od toga zivi.

Upravo ta činjenica (da od toga žive) puno njih tera da često lažu :D . Ali to ne mora da važi i ovog puta. U svakom slučaju, pre nego što se poznavaoci jave, želim ti sreću s novim biciklom!
Korisnikov avatar
srdjoni
5

Pridružio se:
Uto Maj 06, 2008 6:42 pm

Postod zivanovic018 u Pon Jul 09, 2012 6:41 pm

Ne plasi me! :)
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod srdjoni u Pon Jul 09, 2012 6:43 pm

zivanovic018 je napisao:Ne plasi me! :)

Čime? Srećom? :D
Korisnikov avatar
srdjoni
5

Pridružio se:
Uto Maj 06, 2008 6:42 pm

Postod zivanovic018 u Pon Jul 09, 2012 7:08 pm

Ne srecom, lazima. :)
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod aztec u Pon Jul 09, 2012 8:59 pm

I jesi li dobio račun?
SPARK 10
Korisnikov avatar
aztec
5

Pridružio se:
Uto Jan 27, 2009 7:35 pm

Postod zivanovic018 u Pon Jul 09, 2012 9:56 pm

Ako mislis na fiskalni, nisam.
Izmedju mene i prodavca ide preko fakture i zvanicnog naloga. Meni se dopala cena i kontaktirao sam prodavca. Poslao sam prodavcu nalog za posiljku i on je, kako mi je rekao, nalog odmah izvrsio. Po prijemu posiljke i naloga za prenos, gde su inace naznaceni svi njegovi podaci, ja njemu placam. Kvaka u celoj prici je da narucenu robu mogu odmah da vratim ako se u bilo kom obliku ne slaze opis prodavca za robu koju kupujem.
Inace, kruze price da je prodavac veoma ozbiljan u poslu i da ne trpi bilo kakve nepravilnosti. Kazu, posten je.
'Ab homine homini cotidianum periculum."
Istina!
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod aztec u Uto Jul 10, 2012 8:32 am

''Izmedju mene i prodavca ide preko fakture i zvanicnog naloga''
...Eeeee, pa to je onda druga stvar :lol: :lol: :lol:
Ako te je to ubedilo da je bicikl legalan-super-ali realno šanse su labave.Neki, ili većina delova nisu fabrička postavka-što i nije toliko bitno-al' što ti taj majstor bar ne dade sedlo za muškarce-kad ne trpi nikakve nepravilnosti?
....Ne zameri-kupio si sasvim dobar bicikl,i služiće te ,verujem odlično.Nadajmo se da prodavac nije dobro procenio istrošenost delova, jer 4-5000km začas prolete...
SPARK 10
Korisnikov avatar
aztec
5

Pridružio se:
Uto Jan 27, 2009 7:35 pm

Postod zivanovic018 u Uto Jul 10, 2012 12:53 pm

Ma neeeeeeee... :) Kakva crca legalnost, fakture i nalozi, salim se. Kontaktirao sam coveka putem telefona, nasao oglas i pozvao. Uvezena je iz Svajcarske, tvrdi prodavac. Sto se tice sedista...

Stigao je bicikl! Stvarno je onakav kako ga je opisao prodavac. Odmah sam ga odvezao do servisera na pregled. Malo je stegao i to je to, kaze da je stvarno dobro ocuvana.
Pocinjem da se spremam za prvu duzu voznju, idem na planinu Rtanj. :)
zivanovic018
1

Pridružio se:

Postod djape48 u Uto Jul 10, 2012 1:32 pm

Kako uvezena iz Svajcarske, zar se nekome isplati da kupuje polovna bicikla u Svajcarskoj, pa da preprodaje ovde. Tamo je sve skuplje nego u ostatku Evrope
djape48
5

Pridružio se:
Uto Jul 19, 2011 10:39 pm

Postod zivanovic018 u Uto Jul 10, 2012 5:23 pm

E, to ga stvarno nisam pitao da li mu se to isplati ili ne. Pa neka zaradi i 50 evra za bajs pa je i vise nego dobro prosao. Kod mene u selu kazu: "Ni kopao ni orao." Mislim da je cak nije ni otpakovao od kako je dosla jer sam naisao na nekakve nalepnice sa njihove granice.
Bitno je da je ispravna i da ce da sluzi. :) Odoh na voznju, sada je u Nisu "samo" 36C.
zivanovic018
1

Pridružio se:

Prethodni

Povratak na Bike Café