|
Tražite društvo za vožnju. Ture, najave, planirane vožnje...
Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344
od WoooZy u Čet Jul 19, 2012 10:29 pm
U ponedeljak ili utorak sam se dogovorio sa drugom da idemo u Jagodinu sto je oko 135km daleko. Tamo bi prenocili 2-3 noci pa se vratili ako mozemo.  Nemam mnogo iskustva sa ovako velikim poduhvatima,odnosno turama(dobro,mozda i nije velika za napredne bicikliste) Ostalo nam je jos 4 dana, pa zanima me kako najbolje da ih iskoristim,da li da odem negde krace,ili da odmaram sve dok ne krenem na taj put? Juce sam isao po nekim planinama,oko 50km ukupno... Najvise sto sam vozio je ukupno 90km. Ali najvaznije,trebaju mi saveti sta poneti(hrana,oprema,alata itd itd) i kako voziti da stignem citam i zdrav,tj.kako da najlakse to podnesem;to je ipak oko 40km duze od onoga sto sam do sada vozio..?? I da li neko ima iskustva iz ovog pravca kojim putem voziti? Hvala
-

WoooZy

-
- Pridružio se:
Uto Jun 19, 2012 2:36 pm -
od Geri u Čet Jul 19, 2012 11:12 pm
WoooZy je napisao:U ponedeljak ili utorak sam se dogovorio sa drugom da idemo u Jagodinu sto je oko 135km daleko. Tamo bi prenocili 2-3 noci pa se vratili ako mozemo.  Nemam mnogo iskustva sa ovako velikim poduhvatima,odnosno turama(dobro,mozda i nije velika za napredne bicikliste) Ostalo nam je jos 4 dana, pa zanima me kako najbolje da ih iskoristim,da li da odem negde krace,ili da odmaram sve dok ne krenem na taj put? Juce sam isao po nekim planinama,oko 50km ukupno... Najvise sto sam vozio je ukupno 90km. Ali najvaznije,trebaju mi saveti sta poneti(hrana,oprema,alata itd itd) i kako voziti da stignem citam i zdrav,tj.kako da najlakse to podnesem;to je ipak oko 40km duze od onoga sto sam do sada vozio..?? I da li neko ima iskustva iz ovog pravca kojim putem voziti? Hvala
Ja ne znam za put ali vozite jedno 20km/h, 10km pa 10 minuta pauze, i tako dalje, to vam je oko 8 sati, da traje putovanje...ponesite dve rezervne gume, pumpu, montirače za gumu, osnovni alat se podrazumeva, sendviče, voće, povrće i vodu ! Kačket !  Vozi na srednjem (prednjem) zubpčaniku - lančaniku, i nazad isto neki srednji... bez ranca na ledžima, spakujte sve u neke kofere ! 
Don't take life too seriously, you'll never get out alive... 
-

Geri

-
- Pridružio se:
Ned Avg 28, 2011 5:17 pm - Lokacija: Jebeni, Nigeria
-
od WoooZy u Čet Jul 19, 2012 11:29 pm
pa tako smo i mislili da ce nam trebati oko 8h sa pauzama...  krenucemo oko 5h ujutru  jedino sto imam je ranac,on mi uvek otezava gde god da idem,a ovoga puta cu morati bas da ga napunim 
-

WoooZy

-
- Pridružio se:
od dzonihsv u Pet Jul 20, 2012 1:23 pm
To ti je to. Imaš ti svakako bolje (ali i par puta skuplja) rešenja, pa kao što reko'... to ti je to.  E sad, u zavisnosti koji bajs imaš, može biti lakše i teže da taj paktreger namestiš. O tome više pogledaj u ovoj temi. Pročitaj od početka do kraja. Što se samog puta tiče, osim navedenog ''ništa na leđa'', ono što bi' ti preporučio da poneseš jeste osnovni alat (rezervna guma, flekice za istu, par imbusa, skidače spoljašne gume) i da bajs lepo isproveravaš pre nego što kreneš. Pogledaš da l' je sve ok i da neki deo ne pravi problem, jer po marfijevom zakonu, napraviće.  Od odeće, gledaj da uzmeš što lakše stvari koje ćeš sigurno nositi. Imaćeš i mali problem da su najavili neku kišu za početak sledeće nedelje, pa ako imaš šuškavac... i njega ponesi. Ovako, 2-3 majice (pa peri gde stigneš), donji veš, 2-3 para čarapa (pa peri gde stigneš), šorts (jedan ili dva, u zavisnosti da l' imaš ili nemaš bici. gaće). Ostalo po želji, ali ne pretrpavaj. Hrana. Sa sobom nosi bonžite, možeš i AquaViva Recharge (brže regeneriše od vode). Pošto ne verujem da ćete cepate neki jak tempo, mož' da jedeš šta stigneš, bukvalno. Svratite na neku pljesku, neki burek... neće praviti prevelik problem (osim ako nemaš osetljiv stomak). Vode imajte uvek puno!!! Ako ne znate da l' postoji česma ili prodavnica na drumu ispred, napunite bidon i ponesite na paktregeru još vode. To je ono osnovno, iako se svakako može još lakše putovati. Inače, pošto kažeš da nisi vozio preko 90km u danu, nemojte zapinjati tokom vožnje. Moja preporuka vam je da ne prelazite 25km/h. Idealno, 22-23km/h. Sa srećom i lepo se provedite. 
-

dzonihsv

-
- Pridružio se:
Uto Jul 20, 2010 10:08 pm - Lokacija: L.S.D.
-
od WoooZy u Pet Jul 20, 2012 1:33 pm
Hvala ti  Nemam biciklisticki dres niti sorts,ali tako uvek i nosim. Nabavio sam tu AquaVivu,nzm kakva je jer nisam koristio do sad vec samo sam sam pravio izotonicne napitke(dekstroza,limun,med,voda,so) pa cu i to poneti za svaki slucaj.  Od hrane nosim ono osnovno,mislim bonzite,sendvice,mozda nekad stapice i sl..a pre voznje jedem pahuljice obavezno,i jos nesto hranljivo... Pa da,necemo se forsirati,oko 20kmh nam je zaista dovoljno  Nego kako je najbolje da vozim,mislim kako mi odgovora,pa cak i nepravilno bilo,ili,kadenca mora biti uvek malo veca,vrhovima prstiju da motam kao i kolena unutra il kako?? 
-

WoooZy

-
- Pridružio se:
od dzonihsv u Pet Jul 20, 2012 2:14 pm
Vozi kako si vozio i do sada. Ako hoćeš da pucaš kadencu i ispravljaš još nešto, to radi na kraćim turama kad se vratiš kući.
Veća je šansa da se promenom ritma i stila vožnje istrošiš ranije nego što si planirao, tako da ne menjaj ništa (još uvek).
-

dzonihsv

-
- Pridružio se:
Uto Jul 20, 2010 10:08 pm - Lokacija: L.S.D.
-
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju
|
|