Alat za bicikle      

šta da kupim, za koji bajk da se odlučim, na šta da obratim pažnju, ... ?

Moderatori: misaxtr, Darkman, Hari, stolegrom, zuba88, srdjoni, sveta344

Alat za bicikle

Postod automotive u Uto Apr 24, 2012 12:27 pm

Izvinjavam se ako ova tema vec postoji posto nisam uspeo da je nadjem...zanima me kakva su vasa iskustva sa Uniorovim alatom za popravku bicikli posto sam mislio da obnovim malo ovih dana svoj alat...
automotive
nul

Pridružio se:
Uto Apr 24, 2012 12:11 pm

Re: Alat za bicikle

Postod Gox68 u Uto Apr 24, 2012 3:14 pm

Koristim Unior imbus ključeve, vilaste, okaste i to je to. Ostalo (ključ račne, za skidanje kurbli, radapciger, ključ sa lancem,...)kupovao uglavnom u Planetu,..
Eh da imam i onaj mali džepni kombinovani alatić(gomila imbusa, šrafciger ravni, krst,..) firme Kellys. Na njemu imam alat "rastavljač lanca". Jako dobar, iako malih dimenzija, odlično radi posao-preporuka. Nije bio ni nešto skup: oko 10 eur. :wink:
Gox68
4

Pridružio se:
Sub Jan 28, 2012 2:54 pm

Postod brko83 u Uto Apr 24, 2012 3:20 pm

Unior alati starije proizvodnje su izuzetno kvalitetni dok ovi sada nisu ni prici u kvalitetu jedino su cene i dalje astronomske.
Sto se alata za bicikle tice ako radis za sebe svaki ce posluziti....
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!
brko83
5

Pridružio se:
Ned Feb 13, 2011 3:28 pm

Postod Gadjan u Uto Jul 10, 2012 1:32 am

Pretražio sam ali ne nađoh svežiju odgovarajuću temu pa aj da pitam ovde:
http://www.delovizabicikle.com/radapcig ... C4%8Dke-tw
Da li neko ima baš ovaj radapciger i da mu funkcioniše?
Meni je preskočio navoj momentalno. Ne mogu da verujem. Odmah mi je to bilo sumnjivo i ulivalo nepoverenje, kad se zavrne na prazno klacka ima lufta u navoju samo tako, umesto da bude tesno i čvrsto. A i zar ne mogu da stave krupniji i jači navoj a ne ovo knap na granici da jedva izdrži #-o
Sad ima da uzmem ureznicu i da napravim kako ja mislim da treba. Ako ne uspe, onda ću da cimam dedu da mi napravi na strugu od nule, i to ima da budu takvi navoji da će pre pući nešto ili iskriviti se nego da oblajzne. Uh al sam se iznervirao...
Pare za brendirani radapciger ne dam, al zato kad potrošim ovaj pogon dosta mi je više četvrtke. Koji glup sivonjski sistem montaže/demontaže.
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:
Sre Avg 26, 2009 10:36 pm

Postod BlackBiker u Ned Jul 15, 2012 2:43 am

Koristim starije generacije uniorovih alata i jos se drze po neki je malo zardjao ali nema veze za ove novije ne znam bas nista.
Korisnikov avatar
BlackBiker
4

Pridružio se:
Sub Jan 28, 2012 1:03 am

Postod Gadjan u Pon Jul 30, 2012 11:06 pm

Aj da pitam ovde, ima li negde aluminijumskih montirača za gume i kolko para su najjeftiniji?
Ovi čelični rđaju samo tako i teški su :mrgreen:. Uzeo bih neke alu da stoje u torbici a ovi sadašnji da stoje kući međ' alatom, često mi treba pa moram da preturam uredno složenu torbicu...
Plastične bih izbegao, imao sam jedne ali kad gumi treba malo ubeđivanja oni se iskrive #-o
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:

Postod brko83 u Uto Jul 31, 2012 5:58 am

Ja imam one planet bike plasticne crvene i bogami mozes dobro da se ubedjujes us pomoc njih sa raznoraznim tesnim gumama tako da preporuka za njih

brko83
5

Pridružio se:

Postod Gadjan u Uto Jul 31, 2012 12:34 pm

Sad sam bacio pogled, ima dvoje crvenih. Misliš na ove sa prve slike (~200 din) ili ovi drugi, Zefal za ~350 din?
Ovi drugi su verovatno bolji, piše da su nesalomivi :mrgreen: ali mi se ne sviđa što nemaju kuke.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:

Postod zare u Uto Jul 31, 2012 3:10 pm

Ja godinama koristim one prve "krive" i nikada nisam imao problema sa njima. Drug se kune u ove druge (mozda nisu bas isti 100% ali je taj oblik) mada se meni ne svidjaju. Dosta su siroki, tesko je nekada uhvatiti neku bas tvrdu gumu i nemaju kuku ;).
.
Korisnikov avatar
zare
5

Pridružio se:
Ned Jun 29, 2008 10:58 pm

Postod stolegrom u Uto Jul 31, 2012 3:52 pm

Slazem se sa brkom i zaretom. n2:thumbsup
Korisnikov avatar
stolegrom
Master of Links

Pridružio se:
Pet Sep 05, 2008 9:41 pm

Postod brko83 u Uto Jul 31, 2012 4:22 pm

Imam ove od 200 kinti i mogu da se zakunem u njih, stvarno su super alatici...

brko83
5

Pridružio se:

Postod Gadjan u Uto Jul 31, 2012 7:01 pm

Ok hvala vam, onda ću te uzeti.
Korisnikov avatar
Gadjan
5

Pridružio se:

Postod chamade u Ned Avg 05, 2012 3:53 pm

Ja imam schvalbe montirače za gume,odlično rade posao,cena 270 din http://shop.jankovic-comp.rs/proizvodi/ ... pribor/428 Janković ima prodavce po Bgd i ostalim gradovima.
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.google.com/115233208760685671353
Korisnikov avatar
chamade
4

Pridružio se:
Čet Avg 04, 2011 11:04 am

Postod dule0911 u Pet Nov 30, 2012 6:18 pm

Malo sam trazio po forumu ali nisam nasao ono sto me zanima, pa cu pitati ovde.

Hteo bih sebe da opremim svim potrebnim alatom da mogu sam da rasklopim bajs, pa da se polako ucim kako da to radim. Hteo bih da uzmem alat koji ce prvenstveno da traje, ali ne mora da bude neki profesionalni ili vrhunski, samo da se ne raspadne posle pete upotrebe. Budzet nije preveliki, ali tu negde do 50e bih dao za pocetak - ako je dovoljno...
Imate li savet gde da kupim sve sto mi treba? Razmisljao sam se da odem sutra na pijacu u bubanj potoku, mozda cu naci nesto, a ono sto ne nadjem da kupim u planet-bike ili capriolu. Ako imate bolji predlog, voljan sam da poslusam.

Sad ce ovo zvucati kao da nisam zeleo da se potrudim, iako jesam, ali bih voleo da mi neko napise sta mi sve treba od osnovnog alata. Ono sto ja ovako znam, tj sta bih voleo da imam jesu:
1. Tanki kljucevi za rastavljanje nabli
2. Adapter za skidanje kasete + onaj alat sa lancem kojim cu drzati kasetu da se ne pomera
3. Alat za srednji pogon (za ovo sto vise gledam vise se zbunjujem sta mi zapravo treba)
4. Alat za lanac
5. Secice za buzire/sajle, koliko sam primetio trebaju posebne (ili mozda mogu da posluze obicne secice, samo vece?)
6. Alat za zbice
7. Dal mi treba nesto za a-head i vilu/soljice? Ne razumem se :oops:
8. ...

Bajk je polar mirage pro 2011, sve standardno od opreme, vrv je bitno da navedem zbog alata. Jedan od razloga zasto se interesujem jeste sto uskoro uzimam drugi ram pa sam mislio sve sam da prepakujem.

Imbuse, obicne kljuceve itd, imam.
Slika

2012: 4210km
Korisnikov avatar
dule0911
5

Pridružio se:
Sub Mar 17, 2012 10:53 pm

Postod pri3rak u Pet Nov 30, 2012 6:56 pm

dule0911 je napisao:7. Dal mi treba nesto za a-head i vilu/soljice? Ne razumem se :oops:

Bonsek, stara lula i spaceri, poduza srafcina fi6, cekic, dascice i probojac/izbijac ... :)

Nemoj se opterecivati kvalitetom, to sto stvarno traje stvarno i kosta, a kako neces drzati servis i najobicniji alata ce ti trajati dovoljno dugo :)

P.S uzmi viljusku, mnogo je zgodan alat i vredi svaku paru ...
Slika
Korisnikov avatar
pri3rak
5

Pridružio se:
Uto Jul 21, 2009 1:24 am

Sledeća

Povratak na Pomoć pri kupovini